Сигнализирай!

Заради неработещи машини секции преминаха на хартиени бюлетини

Gospodari.com
Gospodari.com
14.11.2021 г.
13
0

Поне 12 избирателни секции на територията на РИК-овете в Русе, Велико Търново, Стара Загора, Видин, Ловеч, Бургас, Благоевград са били принудени да преминат към хартиени бюлетини в началото на изборния ден, пише в. "Сега".

Гласоподавателите с Covid-19 и днес могат да подадат заявления за гласуване с подвижни урни (видео)

БулФото

Причината - устройствата така и не са стартирали. Новината идва от първите доклади за обстановката от районните избирателни комисии (РИК) до Централната избирателна комисия (ЦИК). Като цяло обаче, изборният ден започна и върви нормално.

От РИК Велико Търново са докладвали за една секция с неработеща машина. Според процедурата в такива случаи се очаква преминаване към гласуване с хартиени бюлетини. По две секции с неработещи машини отчитат от РИК Русе и РИК Стара Загора, както и по една секция от РИК Пазарджик, РИК Видин, РИК Бургас и РИК Ловеч. И там се прехвърлят на хартия.

От РИК Пловдив град са съобщили за една секция, в която машина е показала разминаване с хеш кода. В същата секция обаче разполагат с втора машина, при която всичко е нормално, така че гласуването ще продължи. А ЦИК очаква доклад за първата машина. 

В секция в Радомир, МИР-Перник, преминаха към хартиено гласуване, защото разпечатките били твърде бледи и почти не се четяли. 

Странна грешка с машините за гласуване изникна във Варна. В 3 избирателни секции устройства не са стартирали, тъй като са били настроени да започнат от 8 часа, а не от 7 часа.

БулФото

В 25-и МИР София, секция 254612037, машина блокирала при принтиране на отрязък - изваден бил този за президентските избори, без този за НС. 
В 29-и МИР - Хасково, секция 293400020, секцията не е отворена навреме.

Заради неработещи машини секции преминаха на хартиени бюлетини

Източник: в. "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.