Сигнализирай!

Как ще се разпределят мандатите в 47-ото Народно събрание? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.11.2021 г.
17
0

Как ще се разпределят мандатите в 47-ото Народно събрание?

7 партии влизат в 47-ото Народно събрание, сочат последните данни от обработените протоколи от парламентарния вот на 14 ноември.

Интригата след изборите: три възможни варианта

Прогнозата на „Маркет линкс“ на база официалните резултати на ЦИК към момента, сочи че „Продължаваме промяната“ ще разполага със 66 народни представители. ГЕРБ-СДС ще има 58 депутати. ДПС вероятно ще има 36 места в пленарната зала. БСП – 27 депутати. „Има такъв народ“ на Слави Трифонов ще има 25 народни представители в следващия парламент, „Демократична България“ – 15, а „Възраждане“ ще бъде с 13 депутати.

Как ще се разпределят мандатите в 47-ото Народно събрание?
Резултатите на партиите

По данните от ЦИК към 10 ч. на база 60% обработени протоколи „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев е новата първа политическа сила у нас с 25,36%. Разликата им с вторите – ГЕРБ-СДС е малко над 3%. Коалицията има 22,17%, или малко под 340 хиляди гласа. Трети по резултат са от ДПС, които събират 14,02%. Социалистическата партия се нарежда на четвъртото място с 10,25%. „Има такъв народ“ на Слави Трифонов е пета с гласовете на около 150 хил. души събира 9,75%. „Демократична България“ е след това с резултат под 6%. Малко след дясното обединение се нарежда партията на Костадин Костадинов „Възраждане“ – около 5%.

Колко ни излъгаха кандидатите за президент в тази кампания?

Избори за президент На база 61% обработени протоколи и при активност под 50% на от имащите право на глас на балотаж отиват Румен Радев и Анастас Герджиков. Радев събира 49,15% от вота на българите. Втори е подкрепеният от партията на Бойко Борисов ректор на Софийския университет Герджиков, който има 22,28%.

Как ще се разпределят мандатите в 47-ото Народно събрание?

Как ще се разпределят мандатите в 47-ото Народно събрание?

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.