Сигнализирай!

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.11.2021 г.
57
0

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам, пише.

Полицията във Виетнам привика майстор на телешко варено, който публикувал видео, в което подражава на легендарния турски майстор на пържолите. Акцията е станала броени дни, след като висш държавник на страната бе заснет да похапва от златните пържоли за 1400 паунда на Нусрет Гьокче в ресторанта му в Лондон.

Видеото показва Буи Туан Лам да имитира движенията на Сол Бей, докато поръсва със сол вареното или реже лук на кръгчета. 38-годишният готвач от виетнамския град Дананг отрича да се е подигравал с който и да било. Той настоява, че всичко е било просто шега, целяща да рекламира заведението му.

1400 паунда за стек, инжектирани бургери и рязане със саби – шоуто на Сол Бей (видео)

“Откакто постнах видеото, заведението ми стана по-посещавано от клиенти”, признава Туан Лам. И допълва, че не е на ясно дали привикването му в полицията е заради видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=6chaVQ8FIPs
Видеото с виетнамския министър

Случаят стана скоро след като Сол Бей разпространи свое видео, в което храни от ръка висш член на комунистическата партия на Виетнам с порция tomahawk, увита в злато. Кадрите от ресторанта на турчина в Лондон предизвикаха гневни реакции в мрежата.

Клиенти на Сол Бей се оплакаха, че са били изгонени от ресторанта в Лондон, докато все още им сервирали храната

Виетнамската полиция рутинно привиква различни граждански активисти и критици на властта на управляващата комунистическа партия. Лам, който и друг път е викан в участъка, твърди, че повод тогава е бил негов пост във Facebook, с който издигал глас за “по-справедливо общество”. И тогава полицаите не му обяснили за какво е извикан.

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам

Оригиналното видео на Сол Бей, в което той дава храна в устата на министъра на обществената сигурност на Виетнам, вече е свалено от мрежата TikTok. Копия на “компромата” са били премахнати и от други социални мрежи заради нарушаване на “стандартите на обшността”.

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам

Източник: DailyMail

Видео: VIVAVIDEO

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.