Сигнализирай!

Смениха описанието на най-старото видео в YouTube след обявеното отпадане на dislike брояча

Gospodari.com
Gospodari.com
25.11.2021 г.
61
0

Смениха описанието на най-старото видео в YouTube след обявеното отпадане на dislike брояча.

Първото видео, качено в YouTube, е 18-секунден клип, озаглавен „Аз в зоопарка“, който бе публикуван от съоснователя на сайта Джауед Карим на 23 април 2005 г. - година и половина преди Google да купи платформа за 1,65 милиарда долара 91,47 милиарда евро).

Заснето в зоопарка на Сан Диего в Калифорния, видеото - което остава единственото качено в канала на Карим - събра общо 204 милиона гледания.

https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw

Описанието на този първи клип бе променено 16 години след публикуването му в отговор на готвената от платформата промяна във функцията "нехаресване" в опит да „защити“ потребителите от тормоз.

YouTube-звезда отива в затвора след като публично унизи бездомен човек (видео и снимки)

Ето какво пише там:

"След като видях съобщението на Мат Ковал относно отпадането на брояча dislike, помислих си, че нещо не в ред. Изречените думи някак не съответстваха на видяното с очите. Никога не бях виждал по-неохотно и лишено от ентусиазъм изявление по отношение на нещо, което би трябвало да е страхотно.

Обявеното като добро за създателите премахване на брояча dislike не може да избегне конфликт с някой, който държи титлата "връзка със създателите в YouTube", защото няма нито един създател в мрежата, който да е съгласен, че премахването е добра идея.

Защо му е на YouTube да променя генерално dislike? Сигурно си има причина, но тя не е добра и едва ли някога ще стане известна публично. Вместо това ще има препратки към проучвануия - такива, които противоречат на здравия разум на всеки ютюбър.

Способността за бързо идентифициране на лошото съдържание е основна черта на всяка платформа за потребителско съдържание. Защо? Защото не всяко съдържание в платформата е добро по презумпция. Няма как да е. И това е ОК. Идеята е, че сред общия поток от съдържание има яки автори, които чакат да бъдат открити. И за да се случи това, нещата, които не са готини трябва да отпаднат встрани възможно най-скоро.

Така работи процесът и той си има име: "мъдростта на тълпата". Но той спира да работи, когато платформата нахлуе в него и тогава платформата неизменно отпада. Иска ли YouTube да се превърне в посредствена платформа? Защото няма как да има велики неща, ако няма посредствени.

В бизнеса има само едно по-важно правило от "Направи нещото по-добре!" и то е "Не го прецаквай!"

Смениха описанието на най-старото видео в YouTube след обявеното отпадане на dislike брояча

От YouTube заявиха, че бутона dislike ще остане, но броячът му ще бъде частен.

"За да гарантираме, че YouTube насърчава уважителното взаимодействие между зрители и създатели, въведохме няколко функции и правила, за да подобрим изживяването им", се казва в изявлението.

Смениха описанието на най-старото видео в YouTube след обявеното отпадане на dislike брояча

Източник: LADbible

Видео: YouTube

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.