Сигнализирай!

Фандъкова: Снегът не ни изненанда, но ще има глоби (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.11.2021 г.
16
0

Фандъкова: Снегът не ни изненанда, но ще има глоби.

"Има един закъсал автобус на "Симеоновско шосе", навсякъде другаде всички коли се движат с леко забавяне при зимни условия. Ще има санкции за почистващата фирма на районите "Триадица", "Витоша" и "Младост". Констатирани са забавяния при тръгването на тази фирма. Има нужната техника и соли, въпрос на организация е", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Фандъкова: Снегът не ни изненанда, но ще има глоби.

Тя уточни, че 178 почистващи машини и всички екипи са на терен днес.

Във вчерашния ден кметът Фандъкова възложи да бъде създадена организация за работа и от 2 часa тази нощ снегопочистващата техника да бъде разположена на определените от Столичния инспекторат 66 местостоянки в София, като в районите с по-висока надморска височина снегопочистващите машини да бъдат на местостоянките час по-рано.

Снимка: БулФото

Проблем има и с контарктната мрежа на трамваите и на едно от депата, сочат още данните на общината. Това предизвика проблем с движението на мотрисите в района на площад "Македония" и на улица "Граф Игнатиев".  

По думите на Фандъкова, приоритетно се почистват улиците, откъдето преминава градският транспорт. Вече е започнало и почистването на спирки и на подходи към подлези.

Снимка: БулФото

Над 35 са сигналите за паднали дървета вследствие на снега в столицата. На улица "Кукуш" в София екипи на Аварийна помощ и превенция към Столична община премахнаха едно от падналите дървета, намиращо се в близост до автобусна спирка.

Километрична опашка от закъсали тирове се изви на АМ „Хемус” (видео)

Според синоптичната прогноза, днес снегът ще падне първо в западните райни на страната, а след това в Централна Северна и Североизточна България. Очаква се снежната покривка да достигне от 3-5 см в ниската част на софийското поле до около 15-25 см в планините

Фандъкова: Снегът не ни изненанда, но ще има глоби.

Източник: Dir.bg

Снимки: БулФото

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.