Сигнализирай!

Кирил Петков прие мандата от Радев: Надяваме се още в понеделник да имаме правителство (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.12.2021 г.
13
0

"Време е народът да почувства, че управниците се грижат за него. Време е заедно да свършим работата докрай."

Какво гласи финалното коалиционно споразумение (видео)

Това заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната" при получаване на мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Петков даде на държавния глава списък с имената от проектокабинета, като целта е още в понеделник да има работещ кабинет.

"Приемаме отговорността присърце", категоричен беше още Петков.

"Върху Вас и партиите в коалицията пада отговорността да реформирате порочния модел, наследен от 12-годишно авторитарно управление, се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, която те пораждат. Като министър Вие се уверихте колко силна е дълбоката държава. Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата хора. Ако не направите решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечелите битката с корупцията. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го направите. Гласът от площада и гласът от урните искат законност и от Вас, и от Вашите министри, изискват да направите това и да не ги разочаровате", заяви президентът Румен Радев към Кирил Петков.

"Желая Ви успех в изграждането на свободна, демократична, просперираща и европейска България", добави държавният глава Румен Радев.

Видео: ФБ страницата на президента Румен Радев

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.