Сигнализирай!

Владислав Горанов станал жертва на автомобилната мафия (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.12.2021 г.
56
0

Владислав Горанов станал жертва на автомобилната мафия.

Данните на колата (номер на рама и двигател) били клонирани и с тях автомобил от същата марка и модел бил регистриран в Русия, а след това откраднат и обявен за издирване в системата на Интерпол.

Владислав Горанов е опитал да мине “Калотина” с кола, издирвана от Интерпол

Атанас Фурнаджиев от лизинговата компания, осъществила вноса, колата е купена в Германия и всички документи за произхода ѝ са налице.

Владислав Горанов станал жертва на автомобилната мафия
Снимка: БулФото

"Автомобилът е купен от нашата компания от Германия, платен е изцяло по банков път. За съжаление тук става въпрос за автомобилната мафия в цял свят, която прави т.нар. клонинги или двойник на истинския автомобил. Това се прави на скъпи автомобили - над 100 000 лв., на които се създава двойник и с този двойник се кара в друга държава и когато се тръгне да се напуска държавата се установява на граничните пунктове, че има такъв двойник и автомобилът се обявява за издирване", обясни Атанас Фурнаджиев пред БНТ.

Горанов: Автомобилът, с който бях спрян на “Калотина”, е купен нов на лизинг в България (аудио)

Фурнаджиев каза още, че такива случаи са много. Имат и закупен чисто нов автомобил от завода-производител, който по-късно също се оказал с клонирани данни и обявен за издирване като краден. Вече повече от две години този казус не можел да се реши.

Владислав Горанов станал жертва на автомобилната мафия

Владислав Горанов съобщи, че ще се прибере в България утре. Издирваният автомобил се намира в Драгоман и ще бъде предаден на МВР в рамките на деня. Бившият финансов министър допълни, че ще окаже пълно съдействие на отговорните власти при разследването на случая.

Владислав Горанов станал жертва на автомобилната мафия

Източник и видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.