Сигнализирай!

Руска ЛГБТ организация беше обявена за "чуждестранен агент"

Gospodari.com
Gospodari.com
19.12.2021 г.
13
0

Руска ЛГБТ организация беше обявена за "чуждестранен агент", пише Свободна Европа.

Руската неправителствена организация „Маяк“, която предоставя подкрепа за лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора в Русия, беше определена за „чуждестранен агент“.

Близо една трета от поколението на Милениума в САЩ се идентифицира като ЛГБТ

Организацията оперира в страната от 2016 г. насам, но едва сега от Министерството на правосъдието я добавиха в списъка си заради „безпрецедентни публични връзки, с които се изпълняват функциите на чуждестранен агент“.

Снимка: Reuters

Маяк е част от „Руска ЛГБТ мрежа“ – най-голямата група за подкрепа на общността, която беше определена за чуждестранен агент в началото на ноември. В списъка с определените от властите като „чуждестранни агенти“ вече има 103 организации и отделни лица.

Евродепутати подкрепиха ЛГБТ хората след погрома в София, Гешев им обеща законови промени

Закона за чуждестранните агенти, приет през 2012 г. задължава както физическите лица, така и всички организации да декларират своите финансови постъпления, идващи от чужбина, и ги подлага на редовни проверки. Освен това лицата и организациите са задължени да се самообозначават като „чуждестранни агенти“ във всяко свое изявление или публикация.

По инициатива на Орбан Унгария ще проведе референдум с въпроси, свързани с ЛГБТ
Снимка: Reuters

Сред тях е руската редакция на Радио Свободна Европа, което беше определено за „чуждестранна масова медия, която се държи като чуждестранен агент“.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Снимка: Reuters

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.