Сигнализирай!

Полиция влезе в Община Бургас (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2021 г.
16
0

Полиция влезе в Община Бургас, съобщава NOVA.

Проверката е във връзка със сигнал за издадена преди години заповед на кмета за продажбата на имоти в Национален парк „Росенец”.

Представители на няколко институции днес изискаха и иззеха папки с документи от общинската адмнистрация. По непотвърдена информация се проверява разрешително за продажба на имот в „Росенец”. То съвпада с разрешително, отнасящо се до бургаския хлебозавод. Бяха проведени и разпити на място за изясняване на обстоятелствата около земите край морето.

Редица сигнали за парк „Росенец” са попадени от представители на неправителствената Организация в защита на българските граждани, които днес също дойдоха пред Община Бургас.

Полиция влезе в Община Бургас (видео)

Пристанището пред „Сараите” расте без разрешителни (РЕПОРТАЖ)

"Доказа се кои са незаконните сгради. Това, което не може да се докаже, е притежание на кого са и кой ги е изградил. Другото, което се опитахме да установим в разговор с областния управител, беше свързано с това, че там има прекарани партиди за ток, вода и т.н. Все още не е известно чии са тези партиди", коментира Бисер Русимов, представител на ОЗГБ.

"Искрено се надявам тези проверки да не останат забравени във времето. Искаме наистина да има някакви реални дейтвия, арестувани, хора, които да си понесат отговорността по закона за тези безчинства, безобразия и корупционни схеми, които са извършвали през годините", заяви Стефан Петров от ОЗГБ. 

Полиция влезе в Община Бургас и в Областна администрация Бургас

Източник и видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.