Сигнализирай!

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП?

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2021 г.
38
0

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП? Отговор дава NOVA.

При наложена глоба или имуществена санкция от НАП, нарушителите ще имат възможност да намалят размера ѝ с 20%. Условието е да я платят в 14-дневен срок от връчването на наказателното им постановление, информират от институцията. Това гласи нова разпоредба от Закона за административните нарушения и наказания, която влезе в сила от 23 декември тази година. 

Ако не бъде подадено заявлението, то нарушителите губят правото си да се възползват от възможността да платят по-ниска санкция.

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП?

Бизнесмен съди НАП за 1 млрд. лв., разболял се от тормоза на данъчните (видео)

В 14-дневния срок от връчване на наказателното постановление, в намален размер могат да се платят глобите и имуществените санкции, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 г. или преди тази дата, в случай че двете седмици от връчване на наказателното постановление не са изтекли към влизане в сила на наредбата. В този случай наложената глоба или имуществена санкция влиза в сила от датата на плащането ѝ.

Новите правила за административнонаказателно производство са подробно разяснени в становище на НАП, публикувано в сайта на Агенцията.

При какви условия може да намалим размера на глоба от НАП?

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.