Сигнализирай!

Столичният кмет откри, че ако мие улиците, въздухът ще стане по-чист

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2021 г.
17
0

Столичният кмет откри, че ако мие улиците, въздухът ще стане по-чист, пише в.Сега. Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на Столичния инспекторат да създаде организация за миене на столичните булеварди.

Два дни екипите ще мият булевардите „Васил Левски“, „Царица Йоана“, „Дондуков“, „Житница“ и други. При подходящи условия дейността ще продължи и в следващите дни. Миенето е една от основните мерки, включени в програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух. Но общината го пренебрегва, като акцентира на вредата от автомобилния трафик. По празниците обаче автомобилите са малко в София и въпреки това измервателните станции отчитат повишена запрашеност на въздуха.

Столичният кмет откри, че ако мие улиците, въздухът ще стане по-чист

Близо 6 пъти превишение на нормите за качество на въздуха в София

Вероятно това е причината кметът да си спомни, че още през 2019 г. бе задължена от съда да организира миене на улиците два пъти месечно от май до септември и веднъж месечно от октомври до април. Освен това София бе задължена и да обявява актуалните данни за замърсяването на въздуха на страницата си във Фейсбук и на сайта си. Първоначалната идея беше да прави това на информационните табла по спирките и в станциите на метрото. Във Фейсбук и на сайта на общината в реално време трябва да има достъп до информация за замърсяването с фини прахови частици, приземен озон, азотен двуокис и серен двуокис.

Както личи от разпореждането на Фандъкова, тя ще изпълнява задълженията си частично. Ще изпрати екипи от чистотата само по някои булеварди, а за останалите улици ще се грижи природата - дъждът и вятърът. Освен това усилието ѝ за хигиенизиране на града ще трае само два дни.

Столичният кмет откри, че ако мие улиците, въздухът ще стане по-чист

Източник: в.Сега

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.