Сигнализирай!

Как да постигнем и задържим перфектния рус нюанс?

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2022 г.
27
0

Постигането на перфектен цвят на косата може да се окаже истинско предизвикателство, особено що се отнася до русите тонове, чиято поддръжка е достатъчно трудна. Често можем да се окажем разочаровани от крайния резултат, особено ако се опитваме да го постигнем сами в домашни условия, с неправилните продукти и съотношение на компонентите.

Истината обаче е, че можем да бъдем недоволни и от посещение във фризьорския салон. Защо се получава този ефект и как да го предотвратим?

Как да го постигнем

Професионалните колористи с дългогодишен опит споделят, че една от причините за несполуката при боядисване в русо е именно грешната употреба на продуктите. Именно тези техники се изучават и се усвояват с течение на времето и практиката, но най-важното правило за постигане на желания резултат е познанието на цветовете. Трите основни - жълто, синьо и червено са заложени и в пигментацията на косата, като при русото основата е жълтият цвят. 

Важно е да се отчете дали косата е естествена или боядисана и към какъв оттенък се стремим. Всъщност това, което ние възприемаме като цвят на косата е пречупването на светлината и оттенъка, който се получава на нейния фон. А истината е, че при студените светли нюанси, спектърът от пигменти е понижен до минимум и затова са толкова трудни за постигане. Един от най-важните съвети, които ни дават специалистите е да умеем да разграничаваме различните видове изсветлители за коса. При изсветляващите продукти се неутрализира определен нежелан оттенък, а при обезцветяване се навлиза по-дълбоко в структурата на косъма и се премахва целия пигмент. 

Не на последно място е оксидантът. Всъщност той е този, който ще определи точно колко да се изсветли косата, тъй като боята съдържа само пигмента.

Как да постигнем и задържим перфектния рус нюанс?
Запазване на ефекта за по-дълго време

Съвет номер едно е да изчакате поне 48 часа след самото боядисване, преди да измиете косата си! Следва да изберете професионална грижа и всеки един продукт от нея да бъде съобразен с факта, че косата ви вече е боядисана и то в по-специфичен цвят. Също така е добре шампоанът и балсамът ви да са от една и съща серия, тъй като действието им се подсилва взаимно и осигурява възможно най-добрия резултат. Избягвайте излагането на слънце и потапянето в хлорирани басейни без съответния вид шапка, тъй като това води до отмиване на оттенъка или кара кичурите да изглеждат като “изгорели”.

Добре е да следваме съветите на професионалистите и да се доверяваме на такива, в които сме сигурни или вече имаме нагледни примери за качеството на работата им!

Как да постигнем и задържим перфектния рус нюанс?

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.