Сигнализирай!

Пеевски продаде още имоти за милиони на ММА треньора Севастиян Костов

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2022 г.
74
0

Санкционираната от САЩ по закона "Магнитски" фирма на Делян Пеевски "Интръст" е продължила да продава имоти на компанията "Стройко 2011", която от началото на декември 2021 г. е собственик ММА треньорът Севастиян Костов, съобщава "Капитал".

В края на миналата година стана ясно, че депутатът от ДПС е продал на Костов свои имоти в цялата страна за 4,85 млн. лева, в дните около празниците те са продължили с имоти в София и околностите.

Пеевски продаде имоти за 4,85 млн. лв. на ММА треньор

Пеевски с язвителен отговор на въпрос ще му спрат ли депутатската заплата заради Магнитски

Пакетът включва големи имения в покрайнините, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси, както и почивна станция.

Справка само за част от най-големите от тях показва материален интерес над 15 млн. лв., което представлява или цената по сделката, или данъчната оценка на имотите. А целият пакет заедно с вече прехвърлените в страната вероятно надхвърля 30 млн. лв., изчислява изданието.

Прехвърлена е собствеността на имение с басейн в Симеоново и съседен парцел с постройка, използвана сега като гараж за лимузини, триетажна къща в Горна баня, чийто вход от към улицата е запречен с бариера, къща в Бояна и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат на Витоша, няколко апартамента в Бояна, кв. "Изгрев" и "Манастирски ливади".

Какво остава неясно?

Въпросите, които сделките между "Интръст" и "Стройко 2011" предизвикват, са на първо място по линията на американските санкции срещу Пеевски, доколкото повечето банки автоматично слагат санкционираните лица в черен списък и спират да ги обслужват, припомня "Капитал". Неясно е и финансирането на придобиванията. Според изданието няма следа да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, а Костов няма други фирмени участия освен клуба си за бойни изкуства.

Пеевски продаде още имоти на ММА треньора Севастиян Костов

Източник: "Капитал"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.