Сигнализирай!

Останки от огромен "морски дракон" бяха намерени до язовир в Англия (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.01.2022 г.
85
0

Останки от огромен "морски дракон" бяха намерени до язовир в Англия. Те са били открити при рутинно източване на язовир Rutland Water.

Намерените остански са от ихтиозавър, познат още като "морски дракон" на около 180 милиона години, със скелет с размер около 10 метра и череп, тежащ почти тон. Невероятната находка е най-голямото и най-запазеното подобно откритие във Великобритания.

Matthew Power / Anglian Water

Учени откриха най-малкият динозавър, който някога е съществувал

"Това е най-цялостният и голям скелет, който някога сме намирали тук, което е огромно откритие поради много причини", казва палеонтологът Дийн Ломакс, който е бил начело на експедицията. "Най-вероятно е бил на върха на хранителната верига за този период. Бил е върховен хищник. Може би едно от най-големите животни във водата."

Кучета намериха останки от скелет на плаж, вероятно на динозавър на 65 милиона години (снимки)

Matthew Power / Anglian Water

Два по-малки скелета на ихтинозаври са намерени през 70-те в същия регион. Скелети са виждани и в Канада, но нищо не е достигало размера и запазеността на новооткрития.

Източник: NBC News
Снимки: Matthew Power / Anglian Water

Огромен "морски дракон" беше намерен до язовир в Англия Останки от огромен "морски дракон" бяха намерени до язовир в Англия (снимки)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.