Сигнализирай!

Голото бебе от албума на Nirvana поднови иска си за сексуална експлоатация

Gospodari.com
Gospodari.com
14.01.2022 г.
28
0

Спенсър Елдън, който стана извествен с култовата си снимка за обложката на албума "Nevermind" на Nirvana, отново внася иск срещу музикантите за сексуална експлоатация.

През 1991 г. Спенсър, едва на 4 месеца, се появява на обложката на "Nevermind" гол и плуващ в басейн, гонещ банкнота. През 2021 година, Спенсър започна дело срещу групата, като твърди, че голата му снимка е детска порнография, която му е донесла доживотна травма.

Мъжът, сниман като бебе за обложката на албума “Nevermind”, съди Nirvana за детска порнография

Този понеделник (04.01.) искът беше официално отхвърлен от калифорнийския съд. Отхвърлянето идва след като адвокатите на Елдън не подадоха нужните документи до дадения им срок (30 декември 2021).

Робърт Луис от адвокатския екип на Елдън казва, че Nirvana "притежава, разпространява, размножава, промотира, представя и/или задържа детска порнографска снимка, която представя Спенсър, който не е бил на легална възраст по време на заснемането и първоначалното използване на снимката като обложка на албума на Nirvana "Nevermind".

Дейв Грол за пръв път коментира иска за сексуална експлоатация заведен от мъжа сниман като бебе на корицата на Nevermind

Луис използва като допълнително доказателство за това, че снимката е порнографска, цитат от личния дневник на покойния Кърт Кобейн.

"Не съм мастурбирал с месеци, защото съм загубил въображението си. Затварям очите си и виждам баща ми, малки момичета, немски овчарки, новинарски репортери, но не и пищни, голи жени с големи устни, в екстаз от позите, които съм измислил в ума си. Не, когато затворя очи, виждам гущери и бебета, от онези, които са родени деформирани, защото майките им са взимали кофти противозачатъчни. Направо ме е страх да се докосна."

Гениталиите му да не се ползват за 30-годишнината на “Nevermind” поиска мъжът, сниман като бебе на обложката

Елдън е имал срок до 13 януари да подаде иска си отново, като той е успял да го направи късно на 12 януари.

Твърденията на Елдън за доживотната травма, която снимката му е причинила, не бяха никак леко приети от повечето хора, запознати с албума или виждали снимката.

Преди делото, Елдън многократно се е възползвал от снимката, като не веднъж я е пресъздавал и дори беше започнал да се нарича "Бебето от Нирвана".

Източник: The AV club

Голото бебе от албума на Nirvana поднови иска си за сексуална експлоатация

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.