Сигнализирай!

Как Мийт Лоуф се сдоби с легендарния си псевдоним?

Gospodari.com
Gospodari.com
22.01.2022 г.
25
0

Как Мийт Лоуф се сдоби с легендарния си псевдоним? Отговор дава публикация на LadBible.

На 20 януари тази година, на 74-годишна възраст почина великият музикант Мийт Лоуф. Той е роден с името Марвин Лий Адей, след това сменя името си на Майкъл Лий Адей.

Как Мийт Лоуф се сдоби с легендарния си псевдоним?

Почина легендарният певец Мийт Лоуф

Говорейки с Пиърс Морган преди няколко години, той обясни причината за промяната на името си на първо място: „Когато бях дете, бях толкова голям, искам да кажа, че бях наистина голям, че буквално не можех да нося сини дънки… така че носех плетени панталони в първи клас.

„И реклама се появи в ефир, когато бях на около пет или шест години от Левис и рекламата беше „бедният дебел Марвин не може да носи Левис“.

Той обясни как бил наричан „Месо“ от ранна възраст, въпреки че хората все още ще го наричат Марвин.

Продължавайки с историята си, Meat Loaf каза: „След това никой не ме наричаше Марвин. И аз отидох пред съдия в Кънектикът през 1984 г. и му разказах историята. Тогава той ми каза: „Ако това се беше случило днес, щяхте да притежавате цяло състояние“.

„И той каза „затова искате да промените името си на Майкъл“, а аз казах „да, сър“. Той обясни, че обикновено процесът отнема около шест седмици, но "във вашия случай разбирам напълно“. Тогава се обърна към служителя и каза „дай ми печата“.

„И го подпечата, подаде ми го и каза „Майкъл, желая ти приятен ден““.

И така, откъде дойде "Meat Loaf" тогава? През 2016 г. певецът беше гост на Опра Уинфри. Каза ѝ, че четири дни след раждането му е бил яркочервен и спал в пластмасово креватче.

Когато стана дума за етикета с името му, баща му помолил една от медицинските сестри да напише „Месо“, защото изглеждал като „девет и половина килограма смляно месо“.

Етикетът с името е изписан и той е кръстен „Месо“, докато частта „Лаф“ не се появи някъде след това, когато той е станал голям футболист тийнейджър.

Той разказва, че случайно е стъпил на крака на треньора си и е бил наречен "парче месен хляб". Оттогава става известен с това име.

Певецът стана известен в края на 70-те години на миналия век след успеха на албума му трилогията „Bat Out Of Hell“ и оттогава той се превърна в един от най-признатите американски певци.

През 2016 г. той бе удостоен с наградата Hero Award на годишната музикална церемония на Q Awards, която той посвети на ежедневните герои и призова хората да „върнат любовта в този свят“.

Как Мийт Лоуф се сдоби с легендарния си псевдоним?

Източник: LadBible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.