Сигнализирай!

80-годишна монахиня влиза в затвора заради кражба на 835 000 долара от училище

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2022 г.
21
0

80-годишна монахиня е признала пред съда, че е откраднала 835 000 долара от католическото училище „Свети Джеймс“, пише bTV. Тя е била директор на учебното заведение цели 28 години. Твърди се, че е използвала част от средствата да заплати свои почивки в Лас Вегас и езерото Тахо.

Монахинята е осъдена само на година и един ден затвор, тъй като съдията Отис Д. Райт II е проявил милост. Някои от родителите са простили на провинилата се. Други обаче настояват за възмездие за случилото се.

80-годишна монахиня влиза в затвора заради кражба на 835 000 долара от училище
Unsplash

Още през юли Кройпър призна, че е откраднала чекове за обучение, похарчила е голяма част от парите за разходки в казино с приятели и се е опитала да прикрие присвояването. Според прокурорите, откраднатите пари са могли да покрият десетгодишното обучение на 14 ученици.

Монахиня взривява сцената на шоу за таланти с гласа си

Адвокатът на монахинята признава, че тя е "злоупотребила с доверието", но призовава съдията да я осъди на пробация. По думите му обаче, в продължение на три години монахините от нейния орден са я държали под "строги ограничения" в манастир.

"Тя няма къде да отиде. Тя е на 80 години. Няма никакви пари. Очевидно е, че не може да работи", добави той. Адвокатът е цитирал и експертен доклад, в който се посочва, че "Кройпър е пристрастена към хазарта.

Първоначално съдията е разпоредил на монахинята, чиито разходи за живот се покриват от ордена, да плати 835 339 долара за възстановяване на щетите на католическото училище. По искане на прокурора, по-късно сумата бива намалена с 10 000 долара, за да отчете това, което тя вече е изплатила.

80-годишна монахиня влиза в затвора заради кражба на 835 000 долара от училище

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.