Сигнализирай!

Янев: Случващото се около Украйна се отразява негативно на националната ни сигурност

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2022 г.
9
0

"Случващото се около границите на Украйна е предизвикателство за Евроатлантическата сигурност и има значително негативно отражение върху нашата национална сигурност."

Това е оценката за ситуацията в региона на министъра на отбраната Стефан Янев, цитиран от bTV. Той изрази това становище на откриването на годишната конференция на началника на отбраната.

По думите му, концентрирането на руски сили около границите на Украйна нагнетява напрежението. Повишава несигурността и дава стратегическо предимство на Москва за постигане на своите политически цели точно в духа на реалната политика.

Русия е на 70% готова за пълномащабна инвазия, в Украйна протестираха срещу руската агресия

Янев: Случващото се около Украйна се отразява негативно на националната ни сигурност
Булфото

След срещата Янев коментира и създаването на батальонна бойна група.

"Говорим за създаването на батальонна бойна група. Когато говорим за дефицити не говорим за нещо, което може да бъде преодолян за два дена какво трябва да съдържа трябва артилерия с калибър какъвто ние нямаме. Това е един от елементите които ще направим запитване да бъде попълнен. С Америка ще обсъждаме стратегическото партньорства вероятно ще имаме комуникация дали американски елементи ще участват в българската батальонна бойна група. Следва да се направят разговори да военна техническо ниво. В алгоритъма на вземане на решение предстои взимане на решение на министрите от НАТО", каза още той.

Янев: Случващото се около Украйна се отразява негативно на националната ни сигурност

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.