Сигнализирай!

10 месеца затвор за мъж, ваксинирал се 6 пъти вместо други срещу Covid-19

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2022 г.
16
0

10 месеца затвор за мъж, ваксинирал се 6 пъти вместо други срещу Covid-19. Новината е от Словения и обиколи световните медии.

Невероятна аномалия: Булдог роди здраво кученце със зелена козина

10 месеца затвор за мъж, ваксинирал се 6 пъти вместо други срещу Covid-19

Словенецът е осъден за измама. А хората, на които осигурил сертификати по този начин, се разминават с глоби. Това съобщава словенският вестник Дело.

Така е решил съдът в град Кран, който осъди всички замесени в измамата. Но мнозина се питат дали съдът е постъпил справедливо, пишат словенските медии.

Човекът, който в период от два месеца миналата година се ваксинирал вместо четирима други, бил разкрит в края на декември. Тогава се опитвал да получи седмата доза и веднага бил отведен в ареста.

Клиентите, макар да били осъдени за измама, се разминаха със затвора. Двама от тях са глобени с по 2550 евро. Другите двама - с по 1360 евро.

Представители на Здравния дом в Кран, където бил разкрит опитът за седма измама, казаха за вестник Дело, че в този съдебен епилог изглежда трагично фактът, че човек с финансови проблеми е осъден на затвор, а тези, които са се възползвали от него, са се отървали по-леко и без затвор.

Полицията съобщи навремето, че четирима мъже, които не искали да се ваксинират, ангажирали с пари лице със социални проблеми да се ваксинира вместо тях, като представило техните документи на няколко различни пункта за ваксинация.

Подобен род измами на антиваксъри имаше в различни страни в света, макар по-широко разпространената схема е да се плаща за сертификат без бъде бита дозата срещу коронавируса.

Източник: Дир

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.