Сигнализирай!

Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на Путин

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2022 г.
24
0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на Владимир Путин в Украйна, предава Mediapool. По думите му, руският лидер е "много разумен".

Някои републиканци дори се опитаха да хвърлят вината за кризата върху президента Джо Байдън, заявявайки, че Русия не е нахлувала никъде по времето, когато Тръмп беше президент.

Руският парламент ратифицира договорите с Донецк и Луганск

Самият Тръмп също публикува съобщение в социалните мрежи, в което твърди, че отношенията му с Путин са щели да предотвратят кризата.

Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на Путин

По-късно бившият президент коментира в интервю, че когато е научил, че Путин признава независимостта на сепаратистките региони Донецк и Луганск в Източна Украйна, си е казал: "Това е гениално". "Казах си: "Колко е умно това", посочва още той.

От своя страна говорителката на Беля дом Джен Саки заяви, че се стараят да не приемат съвети "от някой, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия". По думите ѝ, от републиканците зависи да не политизират допълнително въпроса.

Само Никарагуа и Сирия подкрепят Русия

Междувременно Никарагуа и Сирия обявиха, че подкрепят решението на Москва да признае Донецк и Луганск за независими. Все още обаче не е ясно дали ще направят това. Засега нито една друга държава не признава самопровъзгласилите се народни републики. Единствено Южна Осетия даде подкрепата си за сепаратистите още през 2015 г.

Южна Осетия е отцепила се част от Грузия, която получи независимост след военна намеса на Русия през 2008 г.

Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на Путин

Източник: Mediapool

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.