Сигнализирай!

Започна евакуацията на българи от Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
25.02.2022 г.
27
0

Автобуси пътуват към украинската столица Киев, за да евакуират наши сънародници. Това съобщи Митко Димитров от пресцентъра на външното ни министерство.

По-късно днес ще тръгнат 130 души с 3 автобуса от Одеса. Хората са уведомени и знаят графиците на тръгване, уточни Димитров. Начините на преминаване и часовете на тръгване стават ясни на място, поради съображения за сигурност. Това се налага, тъй като вчера е имало инцидент с въоръжен мъж, допълни той.

Зеленски: Ако не ни помогнете сега, утре войната ще почука и на вашата врата

Дипломатическото ведомство, съвместно с Министерството на транспорта, е организирало автобусите, след като са получени сигнали от наши сънародници, че не могат да се свържат с мисията ни, за да заявяват желанието си за евакуация.

Мисията ни в Украйна в момента е в ограничен състав, но прави всичко възможно, така че всеки, който пожелае съдействие, да го получи, допълни служителят на МВнР.

Започна евакуацията на българи от Украйна

Хиляди украинци търсят убежище в киевското метро (видео)

Борислав Петков, земеделски производител, който е в Киев за международна конференция, изрази силното си недоволство към българските дипломати.

"Обстановката се усложни за няколко часа. В Украйна беше всичко нормално [...] Спахме в хотела, показаха ни бомбоубежището. Но има пълна неадекватност на българското посолство в Киев. От 17 държави, които участваха в конференцията, сме останали само ние. Казват ни, че чакаме указания от София. Попитах консула към кой пункт да се отправим, казват - няма информация. Това е отговорът, който чуваме - "няма информация".

Антивоенни протести в цяла Русия, има задържани (видео)

Започна евакуацията на българи от Украйна

Източник: СЕГА

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.