Сигнализирай!

Байдън пак се обърка: нарече украинците "иранци" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.03.2022 г.
40
0

Президентът Джо Байдън пак се обърка: нарече украинците "иранци". Грешката дойде в ключов момент по време на речта му за състоянието на съюза, наричайки украинците "ирански народ".

Протестиращи отблъснаха руски военни пред най-голямата АЕЦ в Европа (видео)

Байдън пак се обърка: нарече украинците "иранци" (видео)

"Путин може да обиколи Киев с танкове, но никога няма да спечели сърцата и душите на иранския народ."

Това каза Байдън след неловко бавно пляскане.

"Той никога, никога няма да угаси любовта им към свободата", продължи той, преди някой да извика от тълпата и трепетните аплодисменти да нараснат.

"И той никога, никога няма да отслаби решимостта на свободния свят."

Моментът бързо се разпространи онлайн, а политически коментатори като бившия служител на администрацията на Тръмп Себастиан Горка, го опредериха като пример за "бавния" президент Байдън с хаштага  #SenilePresident.

Конгресменът от републиканците Томас Маси продължи с изброяване на по-малко от чуваемите фрази на президента. Той попита: "Някой говори ли Байдън? Можете ли да ги преведете?…"

https://twitter.com/RepThomasMassie/status/1498844489963687937?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1498844489963687937%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dnes.bg%2Fusa%2F2022%2F03%2F02%2Fbaidyn-s-poredna-greshka-nareche-ukraincite-iranci.522097

Независимо дали става въпрос за заекване, гаф или географско объркване, Байдън вече беше изправен пред въпроси относно неговата "умствена острота". Нова анкета на ABC News/The Washington Post, публикувана в навечерието на речта, установи, че 54% от американците не вярват, че той притежава "умствената острота, необходима, за да служи ефективно като президент".

Само 40 процента вярват, че Байдън е достатъчно умствено подготвен за работата си при почти 180 градуса обрат от 2020 г., когато повечето американци, 51 процента, смятаха, че той има умствена острота да заема поста в сравнение с 43 процента, които не го правеха.

Проучването също така установи, че 59% от американците не смятат, че Байдън е силен лидер, спрямо 49% преди две години.

Байдън пак се обърка: нарече украинците "иранци" (видео)

Източник: Днес

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.