Сигнализирай!

Марина Овсянникова: Срамувам се, че позволявах да се говорят лъжи от екрана (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.03.2022 г.
33
0

Марина Овсянникова: Срамувам се, че позволявах да се говорят лъжи от екрана - това заявява руската журналистка, която вчера влезе в централната емисия на Первий канал в плакат против войната. Видеообръщението ѝ стана хит в социалните мрежи.

Марина Овсянникова: Срамувам се, че позволявах да се говорят  лъжи от екрана (видео)

Журналист влезе в новините на руската телевизия с плакат “Спрете войната” (видео)

Ето и пълният текст на видеообръщението:

"Това, което се случва в Украйна, е престъпление. Русия е страна агресор. И отговорността за тази агресия лежи на съвестта на един-единствен човек – и този човек е Владимир Путин.

Баща ми е украинец, а майка ми – рускиня. Те никога не са били врагове. А колието на шията ми е символ, че Русия незабавно трябва да спре тази братоубийствена война. И че нашите братски народи все още могат да постигнат помирение помежду си.

За съжаление през последните години работих в Първи канал, занимавах се с кремълска пропаганда. И в момента много се срамувам от това.

Срамувам се, че позволявах да се говорят лъжи от екрана на телевизора.

Срамувах се, че позволявах да бъдат зомбирани руските хора.

Мълчахме през 2014 година, когато всичко това едва започваше.Не излязохме на митинги, когато Кремъл отрови Навални.Ние просто безмълвно наблюдавахме този античовешки режим. И сега от нас се отвърна целият свят. И още десет поколения наши потомци няма да могат да измият позора от тази братоубийствена война. Ние сме руски хора, мислещи и умни. Единствено от нас зависи да спрем това безумие.

Излизайте на митинги. Нищо няма да ви сторят. Не могат да хвърлят в затвора всички ни."

Какво се случва сега с журналистката?

По данни на руските власти вчера тя е била арестувана. Няма информация къде се намира, какво е състоянието ѝ. Руски медии дори не показват кадрите или замазват надписа на плаката, определяйки го като "нецензуриран". Толкова за свободата на изразяване в Путинова Русия.

Марина Овсянникова: Срамувам се, че позволявах да се говорят лъжи от екрана

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.