Сигнализирай!

Бил Гейтс: Бъдещето е на цифровите пари (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.03.2022 г.
26
0

Бил Гейтс: Бъдещето е на цифровите пари.

Основателят на Microsoft заяви в интервю за Bloomberg Technology, че се пази от "лудостта около биткойн".

Гейтс каза, че е загрижен преди всичко за липсата на регулация около криптото. Той изтъкна два от основните рискове, свързани с биткойн и други форми на криптовалута: те са децентрализирани и могат да бъдат много нестабилни.

По думите му, фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" всъщност "прави много по отношение на цифровата валута", но само когато "можете да видите кой прави трансакцията".

По думите на Бил Гейтс към този момент криптовалутата е доста опасна инвестиция, щом стойността й може да бъде повлияна от нещо толкова дребно, като публикация от Илон Мъск в Twitter.

Бил Гейтс излезе с предупреждение за Илон Мъск и биткойна (видео)

"Илон има много пари и е доста умен. Аз не се притеснявам, че за неговите биткойни", заявява Гейтс. "Притеснявам се обаче, че хората стават подвластни на мания. Говоря за хора много по-бедни от Мъск", обяснява създателят на Microsoft.

Преди по-малко от седмица Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, насърчаваща федералните агенции като Министерството на финансите на САЩ да разработят нови препоръки за политиката, свързани с криптовалута.

Бил Гейтс: Бъдещето е на цифровите пари

Видео: Bloomberg Technology

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.