Сигнализирай!

Асен Василев: Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните на НС (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.03.2022 г.
42
0

"Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е, когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е репресия. Снощи имаше ли такива кадри - не, защото полицията си върши работата по закон". Това заяви финансовият министър и вицепремиер Асен Василев, цитиран от NOVA.

Кирил Петков: В момента текат проверки на европрокуратурата, а къде е нашата? (видео)

Василев: Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на НС

Коментарът му дойде по повод твърденията, че арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и знакови лица от партията е политическа репресия.

"Ако си спомняте, АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. лева заради бездействието на комисията по хазарта на пряко подчинение на господин Владислав Горанов. Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най накрая виждаме, че има поне една малка стъпка в тази посока“, посочи още финансовият министър пред журналисти в Народното събрание .

„Политическа чистка, каква политическа чистка. Трябва някое от тези лица да е във властта“ - така Василев коментира въпроси на журналисти дали арестите не са натиск върху опозицията.

Василев: Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на НС

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.