Сигнализирай!

БФС изключи 62 клуба, подкрепили Бербатов

Gospodari.com
Gospodari.com
23.03.2022 г.
38
0

Българският футболен съюз изключи от редиците си аматьорските клубове, които на 18 март подкрепиха кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на централата. Това беше решено днес (23 март) на заседание на Изпълнителния комитет, предава bTV.

Над 60 са изключените клубове от долните дивизии. Те присъстваха на конгреса миналия петък. Тогава Бербатов беше избран за президент с пълно единодушие. 

Избраха Бербатов за президент на БФС на алтернативен конгрес в НДК

БФС изключи 62 клуба, подкрепили Бербатов
Булфото

Преди това от БФС обявиха, че избори за нов президент няма да има, тъй като все още не са вписани в Търговския регистър резултатите от провелия се през октомври 2021 г. конгрес, на който Борислав Михайлов беше избран за четвърти мандат. Причината е обжалване от страна на Бербатов и подкрепилите го тогава клубове. 

Дисциплинарната комисия ще се занимава отделно с ЦСКА и другите професионални клубове, подкрепили бившия нападател на "Манчестър Юнайтед".

Бербатов започна свой конгрес на БФС в НДК

Комисията по етика и феърплей предлага индивидуални и отборни санкции. Техният характер обаче не се посочва. Според неофициална информация се предвижда "червените" да бъдат глобени с 15 000 лв., а изпълнителният директор Филип Филипов, който ги представяше в НДК, да бъде изключен завинаги от системата на футбола. 

Булфото

Още над 40 други клуба също са изключени като членове на БФС, но поради други причини - навписване в регистъра на ММС, свързани лица в управлението и нарушение на различни разпоредби. Не е ясно кои и колко от въпросните клубове са заявили подкрепа за Бербатов. 

По-рано от ФИФА и УЕФА изразиха притеснение за ситуацията в българския футбол. И посочиха, че ще търсят мнението на министерството на младежта и спорта, докато следят под лупа казуса. 

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.