Сигнализирай!

Куче робот започна да души в античния град Помпей (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
31.03.2022 г.
21
0

Куче робот започна да души в античния град Помпей.

Симпатичната машина се нарича SPOT. Тя е една от иновациите за наблюдение в археологическия парк в Помпей, Италия. Целта е да се защити обектът.

Собственик обръща паничката на куче и то отмъщава веднага (видео)

Куче робот започна да души в античния град Помпей (видео)

Роботът е на базираната в САЩ компания Boston Dynamics. Кучето се скита из улиците и тунелите на древния обект, сканирайки дори най-малките пространства.

То служи като охрана, патрулира, защитавайки мястото от незаконни ловци на реликви. Чрез използване на камери и сензори, то може пъргаво да пресича дори най-трудните маршрути. В това време събира и записва данни.

Идеята

Целта на използването на иновативната технология "е именно да се подобри както качеството на наблюдението на съществуващите зони, така и да се разширят познанията за състоянието на напредъка на работите в тези области, подложени на възстановяване."

По този начин ще се "управлява безопасността на обекта, както и тази на работниците."

Според парковите власти, тези експерименти са част от по-широкия проект Smart Pompei, който се стреми към интелигентно, устойчиво и приобщаващо управление на парка.

SPOT може да работи на различни видове терени с пъргавина и автономност, позволявайки автоматизирането на рутинните инспекционни дейности и събирането на данни по безопасен начин.

Четирикракият робот е оборудван с два режима на функционалност. Работи с интелигентни платформи за анализ на данни и ще е от голяма полза.

Куче робот започна да души в античния град Помпей (видео)

Източник: DBoom

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.