Сигнализирай!

Жоро Милионера, откраднал и скрил 1,5 млн. лв. от инкасо кола, вече е на свобода

Gospodari.com
Gospodari.com
02.04.2022 г.
27
0

Бившият охранител Георги Енев, известен като Жоро Милионера, вече е на свобода, пише Dir.bg

Той е излежал присъдата си от 12 години затвор, която бе потвърдена през 2014 г. от Върховния касационен съд за това, че на 22 юни 2012 г. открадна 1 471 058,52 лв. от инкасо колата, която карал като охранител.

При един от курсовете Георги Енев помолил колегата си да му купи дюнер и кафе. Докато другият се редял на опашка, той потеглил с автомобила, след което прехвърлил сумата в своята кола и изчезнал.

Жоро Милионера, откраднал и скрил 1,5 млн. лв. от инкасо кола, вече е на свобода
Булфото

Две седмици след това Жоро Милионера се укриваше, но в крайна сметка сам се предаде на полицията. Енев обаче отказа да каже къде е скрил парите, въпреки че се призна за виновен.

"Георги Енев вече не е наш проблем", коментираха от Пловдивския затвор. 

Жоро Милионера отдавна имаше правото да поиска предсрочно условно освобождаване, но не го направи и така излежа близо 10 години. Съобщава се, че е работил в затвора и така е редуцирал наказанието си. Според неофициална информация от запознати със случая, Енев е излежал присъдата си по две причини.

Първата е, че той призна вината си, но не каза и дума къде са парите, и се предполага, че след излизането си от затвора ще бъде преследван от криминалния контингент заради укритата крупна сума. "Има такава законодателна възможност - да си признаеш вината, но да не върнеш откраднатото", коментира тогава прокурорът по делото Дилян Пинчев.

Другата е, че задигнатите през 2012 г. пари бяха на различни банки, те са били застраховани, като дори щетите са изплатени. Застрахователните компании обаче биха могли да си потърсят парите от Георги Енев, освен ако не изтече давността за това

Жоро Милионера, обрал и скрил 1,5 млн. лв. от инкасо кола, вече е на свобода

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.