Сигнализирай!

Започна епичното дело между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд

Gospodari.com
Gospodari.com
13.04.2022 г.
80
0

След процеса в Лондон, актьорът Джони Деп и Амбър Хърд се завърнаха в съдебната зала, но този път в САЩ, пише "Сега"

Освен бившите съпрузи, в процеса свидетелстват знаменитости като актьорите Джеймс Франко и Пол Бетани. А също и милиардерът Илон Мъск. Делото стартира вчера (13.04) с избор на съдебни заседатели.

Започна епичното дело между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд
Reuters

Искът се отнася за статия, написана от Хърд и публикувана от "Вашингтон пост" през декември 2018 г. В нея актрисата се описва като "публична фигура, представляваща домашното насилие", която е била прикована към позорния стълб онлайн след обвиненията ѝ към насилника.

В публикацията, озаглавена "Изказах се срещу сексуалното насилие и се изправих срещу културния гняв. Това трябва да се промени", актрисата не споменава Деп. Той обаче я съди за клевета и 50 млн. долара, тъй като внушавала, че е насилникът. В контраиск за 10 млн. долара Хърд претендира за 100 млн. долара, заявявайки, че е претърпяла в ръцете му "неистово физическо насилие". Двамата бяха женени от 2015 до 2017 г.

Хърд твърди, че бившият ѝ съпруг се е превърнал в „чудовище“ от прекомерната употреба на наркотици. Деп призна, че е употребявал "твърде много" наркотици, но и че никога не ѝ е посягал.

Двамата актьори се явиха лично в съда във Феърфакс край Вашингтон, а тримата свидетели участваха чрез видеовръзка.
Джони Деп ще получи Златен медал за заслуги към Сърбия

Съдия Пени Асарате наложи специални правила за делото, според които Деп и Хърд нямат право да позират за снимки или да дават автографи на територията на съда. Очаква се делото да се гледа повече от месец.

Обвиненията в насилие от страна на Хърд и последвалите съдебни дела се отразиха много лошо на репутацията на Деп. Отнета му бе ролята във франчайз по Джоан Роулинг "Фантастични животни", като той бе заместен от датчанина Мадс Микелсен. ("Фантастични животни и тайните на Дъмбълдор" тръгва по кината у нас този петък). Последният му филм "Минамата" от 2019 г. бе пуснат тихомълком в САЩ с две години закъснение и бе зрителски провал. 

Започна епичното дело между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд

Източник: "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.