Сигнализирай!

Германската полиция осуети заговор за отвличане на здравния министър

Gospodari.com
Gospodari.com
14.04.2022 г.
15
0

Германската полиция задържа четирима заподозрени в заговор за отвличане на здравния министър Карл Лаутербах, предаде Reuters.

Според данните, те са планирали и разрушаване на съоръжения от електрическата мрежа, за да предизвикат спиране на тока в цялата страна.

Шефът на комисията по ваксинация в Швейцария е бил отвлечен

"Двамата главни заподозрени са се наговорили с останалите да нападнат здравния министър", каза говорител на прокуратурата в Кобленц, който потвърди информация, разпространена от обществената телевизия ARD.

Трима загинали и двама тежко ранени при катастрофа на Самоковско шосе

Организацията, стояща зад чат групата "Обединени патриоти", "е възнамерявала да създаде условия за гражданска война и в крайна сметка да разруши демократичната политическа система в Германия", посочи по-рано в изявление прокуратурата.

Прокуратурата съобщи, че властите са претърсили в сряда 20 адреса в няколко германски провинции. Конфискувани са оръжия, включително пистолети, боеприпаси и автомат "Калашников". А също и парични суми в евро и друга валута, както и златни кюлчета и сребърни монети.

Германската полиция осуети заговор за отвличане на здравния министър
Reuters

Организацията е планирала също да отвлече и други известни обществени фигури, но не уточни кои. Прокурорите са поискали издаване на съдебни заповеди за арест за четиримата. Пети заподозрян се издирва.

Германската полиция осуети заговор за отвличане на здравния министър

Източник и снимка: Reuters

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.