Сигнализирай!

"Тук има бомба": Как руската полиция прекъсна концерт заради украинска музика (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.04.2022 г.
7
0

Руската полиция прекъсна снощи концерт на световноизвестния пианист Алексей Любимов. Предполагаемата причина - изсвирил е пиеса от изключителният украински композитор Валентин Силвестров.

Очевидци и колеги на пианиста съобщиха, че той е бил арестуван. Не е ясно дали има официално повдигнато обвинение срещу него.

Формален повод за нахлуването на полицията е бил сигнал, че в концертната зала има бомба, пише Клуб Z. След края на първата част, в която звучала музиката на Силвестров, полицаи влезли в залата и заявили: "Граждани, при нас постъпи съобщение, че тук има бомба."

https://www.youtube.com/watch?v=aVx688ExdJU&feature=emb_title

В този момент Любимов вече е минал на Шуберт. На кадрите се вижда как той остава на пианото и довършва изпълнението си, а публиката го аплодира.

Полицаите стоят заплашително над музиканта, докато той изсвирва последните акорди.

https://twitter.com/levrubinstein/status/1514466265196384257

Отново очевидци разказват, че след това всички напуснали залата и чакали отвън да бъде проверена и ако не бъде открита бомба, да ги пуснат отново, за да бъде довършен концертът. Това така и не станало.

https://twitter.com/SotaVision/status/1514324127229882389

„Не се съмняваме, че подалият сигнал за бомба, го е направил, защото звуча украински композитор. Полицията обаче закъсня и пострада само Шуберт“, коментират те пред „Новие известия“. „Русия протестира срещу канселиране на руската култура на Запад, а същевременно канселира украинската в Русия“.

"Тук има бомба": Как руската полиция прекъсна концерт заради украинска музика (видео)

Източник: Клуб Z

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.