Сигнализирай!

Премиерът се среща с търговците на горива заради прогнозираното поскъпване

Gospodari.com
Gospodari.com
19.04.2022 г.
21
0

Премиерът се среща с търговците на горива заради прогнозираното поскъпване. На срещата ще присъстват представители на Българската петролна и газова асоциация и търговци на горива на дребно, предава Dir.bg, цитирайки правителствената пресслужба.

На разговорите в Министерски съвет ще бъдат обсъдени перспективите, тенденциите и възможностите за регулиране на цените на горивата.

Ще паднат ли цените на горивата при примирие между Русия и Украйна (видео)

Вчера търговци, производители и вносители предупредиха, че се очаква голямо увеличение на цените на горивата след великденските празници.

"В момента има едно увеличение от над 10 ст. на едро в рамките на една седмица, което не е отразено на колонките, но да се надяваме, че ще го задържим до края на седмицата, а след това ще се вдигат лека полека", каза пред bTV заместник-председателят на Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива Димитър Хаджидимитров.

ЕС готви нови санкции срещу руския банков и петролен сектор

Малките бензиностанции отчитат драстичен спад на клиенти. Експертите коментират, че за да се стабилизира цената на петрола, трябва да се сложи край на войната.

Премиерът се среща с търговците на горива заради прогнозираното поскъпване

Източник: Dir.bg

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.