Сигнализирай!

БСП отказва да изпрати свой представител в Киев с правителствената делегация

Gospodari.com
Gospodari.com
26.04.2022 г.
30
0

БСП няма да изпраща човек от партията в Киев с делегацията на правителството. Ръководството на партията се обединява около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната, съобщиха от "Позитано", цитирани NOVA.

От Левицата отново подчертаха, че подкрепят изпращането на хуманитарна помощ, но без военна такава като боеприпаси и смъртоносни оръжия.

Христо Иванов: Вкарваме решението за военната помощ за Украйна в зала, без коалиционен съвет (аудио)

БСП отказва да изпрати свой представител в Киев с правителствената делегация
Булфото

"Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика". Това заявиха отг партията на Корнелия Нинова, часове преди началото на коалиционния съвет, който ще обсъжда темата.

"Искаме от България оръжие и подкрепа за ЕС"

Междувременно вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина призова България да предостави оръжие и подкрепа за еврочленството на страната. Темата ще бъде обсъдена с българската делегация в Киев утре.

"Ако Украйна се беше присъединила към НАТО, нямаше да започне войната", смята Стефанишина. Тя подчерта, че украинските усещат подкрепата на ЕС и неговите граждани.

БСП няма да има представител в делегацията за Киев

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.