Сигнализирай!

Путин направи "Герой на Русия" чеченски командир, отговорен за "прочистването на Мариупол"

Gospodari.com
Gospodari.com
26.04.2022 г.
26
0

Трети масов гроб е открит близо до Мариупол. Това заяви днес Вадим Бойченко - кметът на обсадения югоизточен град - пред украинската телевизия. Освен масовите гробове, открити в селата Мангуш и Виноградне, „сега виждаме, че има още един“, каза Бойченко, цитиран от CNN и Клуб Z.

Нови сателитни снимки показват масов гроб в село Старий Крим, съобщи каналът на градските власти в Telegram. И допълват, че снимките показват изкопани окопи на територията на Старото Кримско гробище.

Мариупол беше процъфтяващ град. Сега е масов гроб (снимки)

Появили се на 24 март, след като селото е било окупирано от руснаците. Като са били дълги около 60 до 70 метра, твърдят от съвета. До 7 април, според нови изображения, част от окопите са били зарити и площта им е нараснала на повече от 200 метра.

Украйна: Руснаците държат в плен 11 кметове и местни ръководители

CNN отбелязва, че не може да потвърди разказа на градските власти за масовите гробове. Радио "Свободна Европа" първо показа на уебсайта си в понеделник изображенията на масови гробове в района на Мариупол. Те са били предоставени от частната компания за спътникови изображения "Планет лабс". 

Твърди се че такива масови гробове има в селата Виноградне и в Манхуш възоснова на изображения на друга спътникова компания - "Максар текнолъджис" (Maxar Technologies).

Наградиха чеченският командир отговорен за "прочистването на Мариупол"

52-годишният чеченец Адам Делимханов е награден със званието "Герой на Русия". Според Рамзан Кадиров именно той отговаря за "прочистването на Мариупол от престъпни елементи, квартал по квартал", пише Булевард България.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1518900672325988352

Делимханов е отличен от руския президент Владимир Путин заради "мъжеството и героизма", които е проявил по време на войната в Украйна. 

Адам Делимханов е дългогодишен член на руската Държавна дума от "Единна Русия". Бил е вицепремиер на Чечня (2006-2007 г.) с контрол върху службите за сигурност. Делимханов е роднина на Кадиров. 

https://twitter.com/mich261213/status/1518910955157135360

По време на първата чеченска война той е личен шофьор на един от военните командири на сепаратистите от Ичкерия Салман Радуев. През 2000 г. Радуев е арестуван и осъден за тероризъм. 

Трети масов гроб е открит край Мариупол, твърди местната власт

Източник: Клуб Z

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.