Сигнализирай!

Брутален арест на сина на кмета на Панагюрище (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.04.2022 г.
57
0

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки-Иван е бил притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил. Очевидци са станали съпругата му и нейният дядо.

Това разказа пред OFFNews бащата на потърпевшия, който е споделил клип в личния си профил във Facebook. На него се вижда как двама мъже-цивилни служители на полицията, са бутнали на земята младежа. 

Синът на кмета на Панагюрище е мъжът, който изгори руското знаме на протеста вчера

Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си - колко време ще издържи притиснат към асфалта.

Случката е от 26 април, в кюстендилското село Ломница. Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени уж за проверка от кола без обозначителни знаци.

Според разказа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът. Те единствено казали имената си. Не са показали полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет. По думите му, полицаите са действали по анонимен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у когото намерили джобен нож.

"Семейството ни е подложено на заплахи от година и половина. Аз също получавам закани за саморазправа на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и въпреки че съм подал сигнал и до Вътрешна сигурност, никой не разследва тези заплахи", коментира Белишки.

Той предполага, че синът му Иван е обект на полицейско преследване след случката в столицата, когато запали руското знаме.

Според източници на БНТ, 22-годишният мъж е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница.

Служители на пожарната са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет.

Мъжът, изгорил руското знаме: Твърдо заставам зад постъпката си (видео)

При последвали процесуално – следствени действия от къщата в селото, обитавана от 22 годишния, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива. Успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен, пишат от медията.

По случаите са образувано досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.

Задържаният остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

Арестуваха сина на кмета на Панагюрище, по-рано запалил руското знаме

Източник: OFFNews

Видео: Никола Белишки

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.