Сигнализирай!

Съдът не позволи на Бербатов да стане президент на БФС

Gospodari.com
Gospodari.com
29.04.2022 г.
19
0

Димитър Бербатов така и не беше вписан в Търговския регистър като президент на БФС. По този начин проведеният от него форум на 18 март в НДК, който имаше претенции за конгрес на футболния съюз, претърпя провал и взетите там решения се оказаха нелигитимни.

Избраха Бербатов за президент на БФС на алтернативен конгрес в НДК

Юридическият екип на Бербатов е получил откази на две инстанции, пише "Сега". Първо от Софийския градски съд, а след това и от Софийския апелативен съд.

Вторият отказ е окончателен и не подлежи на обжалване.
БФС изключи 62 клуба, подкрепили Бербатов
Булфото

На 18 март Бербатов събра 76 представители на клубове, които го избраха за президент на БФС. А преди това освободиха Борислав Михайлов от длъжност. Веднага след това бе подадена молба до Търговския регистър. Тя обаче бе обжалвана от страна на БФС - от члена на Изпълкома Емил Костадинов, както и от един от неучаствалите на форума клубове, но редовен член на футболния съюз - "Академик" (Сф). Тези жалби бяха уважени и последва отказ за Бербатов.

Димитър Бербатов на разпит в полицията

По-късно Изпълкомът на БФС изключи 62 аматьорски клуба, подкрепили Бербатов, и наложи тежки санкции на представителите на професионални клубове, които са били делегати на 18 март. Сред тях бе и изпълнителният директор на "ЦСКА-София" Филип Филипов. Той получи забрана да заема длъжността в срок от 1 година, а клубът бе глобен с 15 000 лв. Един от най-доверените хора на Бербатов - членът на Изпълкома до 2021 г. Петър Величков пък бе отстранен от футбола за 3 години.

БФС изключи 62 клуба, подкрепили Бербатов

На предстоящия редовен конгрес на Българския футболен съю, насрочен за 20 май, ще бъде разгледан статутът на лишените от членство клубове. Това общо събрание обаче няма да е изборно, а на него само ще се приемат план за развитие на БФС за периода 2022-2026 и бюджет за същия период.

Гласуването на бюджета е особено ключово, тъй като спортният министър Радостин Василев заплаши да отнеме лиценза на БФС, ако ведомството му не получи такъв от футболния съюз в срок до 25 май.

Съдът не позволи на Бербатов да стане президент на БФС

Източник: "Сега"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.