Сигнализирай!

На живо: Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.06.2022 г.
32
0

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, която го обвинява в домашно насилие, предава BBC.

Седемте съдебни заседатели постановиха, че в публикация на „Washington Post“ от 2018 година Амбър Хърд е клеветила бившия си съпруг и присъдиха обезщетение за Деп от 15 милиона долара.

Заседателите се произнесоха и в полза на Хърд, като постановиха, че тя също е оклеветена, но в изявления, направени от адвоката на бившия си съпруг пред „Daily Mail“. Тя получи 2 милиона долара обезщетение от Деп.

Започна епичното дело между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд

https://www.youtube.com/watch?v=sThZ4TZ_Py4&ab_channel=Law%26CrimeNetwork

Джони Деп отсъстваше от съдебната зала при произнасяне на присъдата, тъй като пътува до Обединеното кралство за участие в концерти. Деп е част от групата „Hollywood Vampires“ с Алис Купър и Джо Пери от „Aerosmith“.

Джони Деп ще получи Златен медал за заслуги към Сърбия

При произнасяне на присъдата Хърд не е показала никаква емоция, предават световните медии. Амбър е била придружавана от сестра си, която свидетелства по време на процеса.

Кадри на Джони Деп с рани по лицето от Амбър Хърд бяха представени пред съда

„Съдебните заседатели ми върнаха живота“, каза в изявление Джони Деп и допълни:

„Преди шест години моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми хора, както и животът на хората, които много, много години ме подкрепяха и вярваха в мен, се промениха завинаги. За един миг. Чрез медиите ми бяха повдигнати фалшиви, много сериозни и престъпни обвинения, което предизвика безкраен поток от омразно съдържание и имаше сеизмично влияние върху живота и кариерата ми. От самото начало целта на това дело бе да се разкрие истината, независимо от изхода“.

В свое изявление Амбър Хърд посочва, че е съкрушена от решението на съда.

„Разочарованието, което изпитах днес, не може да се опише с думи. Съкрушена съм, че планината от доказателства не бе достатъчна, за да се противопоставя на непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочаровано от това какво означава тази присъда за останалите жени. Това е неуспех. Той връща часовника назад към времето, когато една жена, която говори, може да бъде публично засрамена и унижена.  Съжалявам, че загубих. Но още по-тъжна съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американка – да говоря свободно и открито”, допълва Амбър Хърд.

Джони Деп съди бившата си съпруга за 50 милиона долара, а от своя страна Амбър Хърд заведе дело за 100 милиона долара. Делото се гледа при изключителен медиен и обществен интерес.  В различните съдебни заседания двамата се обвиниха взаимно в клевета.

На хартия делото Деп-Хърд беше процес за клевета. Но в действителност шестте седмици на свидетелски показания бяха съсредоточени предимно върху нагледни и разочароващи твърдения за емоционално, словесно и физическо насилие.

Деп каза пред съдебните заседатели, че бившата му съпруга го е унизила и тормозила, а Хърд сподели, че е търпяла множество физически посегателства от страна на Деп, включително сексуално насилие.

Хронология на връзката на Деп и Хърд

Двамата се срещат на снимачната площадка на „The Rum Diary“ през 2012 година. Двойката започва да се среща, след като Деп се разделя с 14-годишната си партньорка, френската актриса Ванеса Паради. През 2014 година се сгодяват, а година по-късно се обвързват с брак. През 2016 година Хърд подава молба за развод и се сдобива с ограничителна заповед срещу Джони Деп. През януари следващата година разводът е финализиран, след като Деп плаща на Хърд 7 милиона долара.

Източник и видео: BBC, YouTube/Law&Crime Network

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.