Сигнализирай!

Забраниха на транссексуалните плувци да участват в състезания за жени

Gospodari.com
Gospodari.com
20.06.2022 г.
13
0

Международната федерация по водни спортове Fina забрани на транссексуалните жени да участват в състезания за жени, считано от днес, съобщи AP.

В неделя членовете на организацията приеха нова "политика за приобщаване на половете". Според нея транссексуалните състезатели ще бъдат включени в женските дисциплини, единствено ако са завършили "прехода си" до 12-годишна възраст.

10 дни допълнителен отпуск при смяна на пола в австралийска верига супермаркети

От федерацията обаче обмислят създаването на "отворена" дисциплина. В нея те ще могат да мерят сили само с желаещите дами. 

https://twitter.com/AFP/status/1538772627757895680

Джеймс Пиърс, който е говорител на президента на Fina Хюсеин Ал-Мусалам, заяви пред AP, че по този начин не целят да насърчат повече хора да сменят пола си до 12-годишна възраст. Той допълни, че става дума за това, което казват учените - "ако преминеш в преход след началото на пубертета, имаш предимство и това само по себе си е несправедливо".

Сурогатното майчинство вече е разрешено и за еднополовите двойки в Израел

Решението бе прието със 71% "за" при гласуване от 152 члена на федерацията.

Световна професионална асоциация за здравето на трансджендър хората намали минимална възраст за започване на хормонално лечение за промяна на пола на 14 години. А за някои операции - 15 или 17 години.

https://twitter.com/DailyMail/status/1538592472586141697

През март Лиа Томас влезе в историята на САЩ като първия трансджендър шампион по плуване в историята на Националната колегиална атлетическа асоциация. Тя спечели състезанието на 500 ярда свободен стил в Атланта. Тогава обаче нейните конкурентки повдигнаха дискусия и поискаха да ѝ бъде забранено да участва наравно с тях.

Забраниха на транссексуалните плувци да участват в състезания за жени. Забраниха на транссексуалните плувци да участват в състезания за жени

Източник: AP

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.