Сигнализирай!

Ето защо Инстаграм започна да сканира снимките на потребителите

Gospodari.com
Gospodari.com
27.06.2022 г.
21
0

Ето защо Инстаграм започна да сканира снимките на потребителите - причината е прозаична. Целта е да се види дали хората на селфитата са навършили достатъчно години, за да ползват приложението.

Хаосът по летищата се очаква да продължи цяло лято

Ето защо Инстаграм започна да сканира снимките на потребителите

Социалната мрежа тества нова система, която позволява на потребителите да бъдат проверявани за възрастта им. Технологията използва изкуствен интелект за сканиране на изображения и оценка на възрастта. И само ако потребителят е на поне 13 години или повече, може да създаде акаунт.

Предишната система е била заобикаляна от всеки сръчен младеж. Като решение бяха въведени две нови мерки, за да се гарантира безопасността на тийнейджърите.

Как работи

Първата е нова разработка на изкуствения интелект за разпознаване на лица. Системата разглежда внимателно черти на лицето, които други хора на същата възраст имат в познатата база данни. Системата обаче има проблем с пристрастията към пола и тона на кожата, които влизат в ролята на фактор при определянето на възрастта на някого.

Втората е системата за "социално удостоверяване". При нея потребителите трябва да привлекат двама приятели, които са над 18 години, за да потвърдят възрастта им чрез формуляр за заявка. За потвърждение също ще трябва да бъдат качени документи за самоличност или шофьорски книжки.

Инстаграм заяви, че личните карти ще се съхраняват само в собствената му база данни и ще бъдат изтрити след 30 дни.

Потребителите няма нужда да се притесняват, че тяхната самоличност ще бъде проследена. Тъй като изкуственият интелект може само да проверява възрастта и не може да разпознае потребителя.

Опасения

Това обаче може да не е достатъчно, за да потуши опасенията на някои потребители. Налица са противоречията относно сигурността, в които Инстаграм и Мета са били намесвани.

Инстаграм не само се опитва да попречи на тийнейджърите да имат достъп до определени области на приложението. Той прави това и за някои възрастни. Разделянето на двете групи също спира възрастните да изпращат съобщения на непълнолетни.

Източник: DTaxi

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.