Сигнализирай!

Божанов поиска Facebook да свали призива на Митрофанова за дарения

Gospodari.com
Gospodari.com
28.06.2022 г.
20
0

Божидар Божанов поиска Facebook да свали призива на Елеонора Митрофанова за дарения, пише Булевард България.

Министърът на електронното управление в оставка е изпратил официално съобщение до Meta - компанията-майка на Facebook, заради призива на Руското посолство в София за събиране на дарения за руската война срещу Украйна.

Посолството на Русия призова българите да даряват за руската армия в Украйна

Снимка: БулФото

"Тази сутрин прочетох, че руското посолство набира пари за финансиране на войната на Путин. Смятам че това е скандално. Затова се свързах с официалния контакт на Мета (Фейсбук) и изпратих публикацията, за да оценят спешно дали това не нарушава правилата. Преценката е тяхна, включително за времето, в което да реагират. Но не е редно платформата да се използва за финансиране на агресора", съобщава Божанов.

Посолството, оглавявано от Елеонора Митрофанова, е публикувало във FB-профила си линк към Telegram-канала на Министерството на отбраната на Русия по повод създаването на "благотворителен фонд" на име "Защита".

Според руското Министерство на отбраната целта му е да "оказва цялостна помощ и осигуряване на допълнителни мерки за социална защита на военнослужещите и членовете на техните семейства".

Фондът е насочен специално за войниците, които участват във войната в Украйна - или "специалната военна операция по защита на ДНР и ЛНР", както го обясняват в официалните руски съобщения.

Посочени са и няколко банкови сметки в "Промсвязбанк", "Сбербанк" и "ВТБ", които всъщност са изключени от международната система за разплашания Swift.

Източник: Булевард България

Божанов поиска Facebook да свали призива на Митрофанова за дарения

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.