Сигнализирай!

Митничари откриха недекларирани над 1,1 млн. в чужда валута на "Капитан Андреево"

Gospodari.com
Gospodari.com
04.07.2022 г.
28
0

Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 118 221 лева при проверка на товарен микробус, излизащ от страната. Това съобщиха от регионалния пресцентър на митниците в Свиленград.

Христанов: На „Капитан Андреево“ камерите сочат надолу, а кабелите не водят наникъде (видео)

Случаят е от около 4:40 ч. вчера. Тогава на пункта е пристигнал товарен микробус с турска регистрация от Великобритания през България за Турция. Превозното средство с водач турски гражданин е било избрано за щателна митническа проверка. При нея е било установено, че в специално изградени тайници и във фабрични кухини са укрити пакети, съдържащи британски и шотландски лири с различен номинал.

Общото количество на недекларираната валута е 484 160 британски лири и 11 240 шотландски лири, равняващи се на 1 118 221 лева.

По случая е образувано бързо производство. А шофьорът Ш. А., 30 г., е привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор. 

„Газ-мас. Таки-Маки“ и „да знаеш просто“. БАБХ потвърди за запис за предлаган подкуп за „Капитан Андреево“ (аудио)

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са открили недекларирана валута с левовата равностойност за над 12 100 000 лева.

Митничари откриха недекларирани над 1,1 млн. в чужда валута на "Капитан Андреево"

Източник и снимка: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.