Сигнализирай!

Борисов е имал срещи с руснаци от забранителен списък, твърди Цветанов (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2022 г.
35
0

Борисов е имал срещи с руснаци от забранителен списък, твърди Цветанов, пише в. Сега.

Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов са провеждали срещи с хора от забранителен списък на Европейската комисия, руски лица, които са прокарвали Пътната карта за Турски поток. Това обяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи и един от най-близките хора на Борисов Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице" по  bTV.

Цветанов заяви, че трябва да се питат участниците в срещата и се чуди защо никой не го прави.

Чуждите медии коментират изгонените руски дипломати

Снимка: БулФото

"Ние имахме управление, в което висшето ръководство на държавата прокарваше руските интереси. Турски поток е много ясен пример", обяви още Цветанов. Бившият силов министър разясни, че именно това са били "различията, които имал с част от тогавашното ръководство".

Случаят "Скрипал"

Според него България е трябвало да изгони още тогава руски дипломати, но тогава имало единодействие между президента, Борисов и БСП и не се било случило.

Цветанов разви тезата си, че преди войната, в ЕС е имало т.нар. балансирана политика с Русия, при която такива лидери като Меркел били в добри отношения с руската страна. Но нито един лидер не се е срещал с хора от забранителния списък. Той твърди, че именно след тези срещи се стигнало до подписването на Пътната карта за Турски поток в Санкт Петербург. Тази карта, която не може да бъде открита в деловодството или архивите на министерството на енергетиката, подчерта Цветанов.

На въпрос кои са въпросните руснаци, с които е имало срещи, Цветанов обяви, че става дума за Александър Бабаков и Александър Воробьов. На въпрос това ли са хората, с които са срещали Борисов, Дончев и Петкова Цветанов отговори: "Да, да".

От думите му стана ясно, че срещите са били преди строежа на Турски поток, което значи, че въпросните лица трябва да са от забранителен списък по линия на анексирането на Крим през 2014 г.

Източник: в. Сега, bTV

Борисов е имал срещи с руснаци от забранителен списък, твърди Цветанов (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.