Сигнализирай!

Доц. Кунчев разкри кога и къде ще бъдат въведени противоепидемични мерки

Gospodari.com
Gospodari.com
15.07.2022 г.
21
0

Противоепидемични мерки ще бъдат въведени от 18 юли в региони, които са във фаза 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от Covid-19. Това към момента са около една трета от страната - София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник.

Това каза пред журналисти в Пловдив главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от NOVA. По думите му има ръст и в други региони и е "очевидно за всички, че започва вълна".

Пет етапа на въвеждане на Covid мерките предвижда новият план на МС

Мерките включват носене на маски в здравни, лечебни и социални заведения, по възможност - работа от разстояние, максимално опит за спазване на отстояние от 1,5 метра, обясни Кунчев. По думите му, те ще бъдат въведени със заповеди на директорите на съответните Регионални здравни инспекции (РЗИ), а когато един от регионите влезе във фаза 2, ще има национални мерки, важащи за територията на цялата страна.

Според главния държавен здравен инспектор ваксините пазят от тежко протичане и смърт при варианта Омикрон, но не предпазват на 100 процента от заразяване. Има много хора с трето заразяване, което показва, че и имунитетът след боледуване също се заобикаля от Омикрон варианта, допълни Кунчев.

Източник: NOVA

Доц. Кунчев разкри кога и къде ще бъдат въведени противоепидемични мерки

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.