Сигнализирай!

Украйна няма да е домакин на "Евровизия" догодина

Gospodari.com
Gospodari.com
26.07.2022 г.
47
0

Украйна няма да е домакин на "Евровизия" догодина, въпреки че спечели песенния конкурс. Конкурсът ще се проведе в Обединеното кралство през следващата година, както беше потвърдено.

Организаторите на шоуто решиха, че събитието не може да се проведе в страната победител - Украйна. Причината - продължаващата война след нахлуването на Русия.

Тази година Великобритания остана на второ място и затова бяха започнати преговори той да се проведе там.

"Благодарни сме на нашите партньори от Би Би Си, че проявиха солидарност с нас". Това заяви Николай Чернотицки, ръководител на украинската обществена телевизия. Все още не е известно кой град ще бъде домакин, но интерес са проявили градове като Глазгоу и Манчестър.

В Обединеното кралство има редица места с подходящи арени, места за настаняване и международни транспортни връзки. Градовете ще трябва да докажат, че разполагат с подходящите съоръжения и да преминат през процедура за кандидатстване, която ще започне тази седмица.

Украйна вече се подготвя да бъде домакин на “Евровизия 2023”

Украйна автоматично ще се класира за големия финал, както обикновено се случва с победителя.

Генералният директор на Би Би Си Тим Дейви добави: "С огромно съжаление констатираме, че нашите колеги и приятели в Украйна няма да могат да бъдат домакини на песенния конкурс "Евровизия" през 2023 г."

"Да бъдеш помолен да бъдеш домакин на най-големия и сложен музикален конкурс в света е голяма привилегия". Той заяви, че телевизионният оператор ще направи така, че събитието "да бъде истинско отражение на украинската култура, наред с това да покаже разнообразието на британската музика и творчество".

От EBU заявиха, че мястото за провеждане трябва да побира около 10 000 зрители. То трябва да е в близост до международно летище и да разполага с достатъчно хотелски помещения за поне 2000 делегати, журналисти и зрители.

Украинският участник "Калуш Оркестра" спечели тазгодишния конкурс през май в символична демонстрация на обществена подкрепа. Сам Райдър зае второ място за Обединеното кралство, което е най-добрият резултат на страната от 1998 г. насам.

Украйна няма да е домакин на "Евровизия" догодина

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.