Сигнализирай!

САЩ отпускат още 2,9 млрд. долара за борба с продоволствената криза в световен мащаб

Gospodari.com
Gospodari.com
21.09.2022 г.
23
0

САЩ отпускат още 2,9 млрд. долара за борба с продоволствената криза в световен мащаб. Средствата ще бъдат заделени във фонд, чиято цел е да помогне за преодоляване на продоволствената несигурност в света, обяви президентът на САЩ Джо Байдън.

https://twitter.com/POTUS/status/1572603843308814343

САЩ отпускат военна помощ за страни от Източна Европа, сред които и България (видео)

Парите "надграждат 6,9-те милиарда долара помощ от правителството на САЩ за подпомагане на глобалната продоволствена сигурност, за които вече са поети ангажименти през тази година", се казва в изявление на Белия дом.

"Тази нова обявена сума от 2,9 млрд. долара ще спаси човешки животи чрез спешни интервенции и ще инвестира в средносрочна и дългосрочна помощ за продоволствена сигурност, за да защити най-уязвимото население в света от ескалиращата глобална продоволствената криза", се казва още в съобщението.

От Белия дом подчертават, че доставките на храни са нарушени от "усложняващото се въздействие на пандемията, задълбочаващата се климатична криза, нарастващите разходи за енергия и торове и продължителните конфликти - включително нахлуването на Русия в Украйна".

Източник: NOVA

Видео: Twitter/President Biden

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.