Сигнализирай!

Кание Уест ще купи любимата социална мрежа на крайнодесните фенове на Тръмп

Gospodari.com
Gospodari.com
17.10.2022 г.
26
0

Музикантът Кание Уест отново е в медийните публикации по лош повод. Той заяви, че ще купи социалната мрежа Parler или иначе казано - любимата платформа за изява на крайнодесните екстремисти и радикални поддръжници на бившият президент Доналд Тръмп.

Това бе съобщено в прессъобщение на Parler. Сделката се очаква да бъде финализирана до края на годината.

Wikipedia

Кание Уест разкри, че не е прочел нито една книга в живота си (видео)

Уест е известен освен с музиката си и с крайните си антисемитски и расистки изказвания. Многократно е казвал, че Black Lives Matter е измишльотина и само пречи на чернокожите. BLM е движението срещу полицейското насилие и систематичен расизъм в САЩ. То нашумя най-вече след смъртта на Джодж Флойд, причинена от полицай.

Само преди дни рапърът бе замесен в поредния антисемитски скандал.

Той бе блокиран в Twitter и Instagram заради агресивни публикации, в които обвиняваше евреите, че отнели правото на глас на чернокожите хора. Той обаче твърди, че няма как да бъде антисемит, защото се приемал за евреин.

Wikipedia

"Евреите поеха контрол върху гласовете на черните. Дали защото носим тениска на Ralph Lauren, или защото всички сме подписали договор с издателски лейбъл, или защото имаме евреин-мениджър, или защото играем за еврейски баскетболен отбор, или защото сме правим филм за еврейска платформа като Disney", коментира Уест.

Los Angeles Apperal е компанията, която се съгласи да произвежда тениски с надписи "White Lives Matter". След появата на Уест с такава на модно шоу в Париж, се отказа от партньорство с него заради публикациите му за евреите.

Balenciaga шокира публиката с ревю в калта (видео и снимки)

Собственикът на LA Apparel, който е от еврейски произход, призова Уест да посети Музея на Холокоста. Но не коментира и желанието за тениските "White Lives Matter", които са подигравка с движението BLM. Терминът е използван често в САЩ от хора, които или не вярват в расизма в страната, или самите те са расисти.

Instagram/Candace Owens
Започна да е често явление хора, които са известни с крайните си коментари, да купуват или създават социални мрежи в името на "свободата на словото".

Разбира се, те имат предвид езика на омразата. Много хора, част от които могат да се определят като крайнодесни, обичат да защитават правата си да обиждат и унижават с това, че невъзможността за изразяването им на мнение е просто цензура.

Илон Мъск пак е решил да купува Twitter

Доналд Тръмп създаде Truth Social, а Илон Мъск за втори път тръгна да купува Twitter. А сега Кание Уест ще има и Parler.

Уест много пъти е казвал груби, неуместни и неуважителни коментари по адрес на всеки, за който се сети. Важно е да се отбележи, че Уест има биполярно разстройство и често потвърждава, че не приема нужните медикаменти.

Wikipedia

Ким Кардашиян разбуни духовете като се появи на събитие с черен тоалет, покриващ изцяло тялото и лицето ѝ (снимки)

Съвсем наскоро той разкри името на училището на децата му с Ким Кардашиян. Преди това заплашваше тогавашния партньор на бившата му съпруга и дори показа как го убива в негов музикален клип. Неведнъж е излизал и с MAGA шапка (Make America Great Again - слоган на Тръмп).

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.