Сигнализирай!

Ютубър смята за нечестно, че печели по 38 милиона долара годишно (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.10.2022 г.
24
0

Ютубър смята за нечестно, че печели по 38 милиона долара годишно, докато просто прави това, което обича.

Марк Фичбак, известен в YouTube като Markiplier, е един от най-големите създатели в платформата. Там той показва как играе видеоигри.

Влогър в Youtube заработи 54 млн. долара за година

Американецът има цели 33 милиона последователи в платформата.

Той бе гост в подкаста на Логан Пол "Implausive" и там коментира възнаграждението си.

"Правя нечовешка сума пари, чувствам, че е нечестно. Открито говоря за това, защото ми изглежда все едно мамя системата - да имам такъв успех, като единственото, което искам да правя, е да създавам съдържание и да вдъхновявам".

Популярен инфлуенсър ще пресъздаде игрите от Squid Game с милиони награден фонд в YouTube (видео)

"В същото време обаче не мога да го отричам. Да го отричам би било лицемерно. [...] Просто е глупаво, когато имам всичко това. Мога да имам това, което пожелая, мога да се храня, имам покрив над главата ми, имам правото да правя това, което искам".

Instagram

"Следващото нещо, което мога да направя, е да дам средства на хора, които имат нужда или да се опитам да ги инвестирам в приятелите ми".

Не е тайна, че YouTube е доста доходоносен. Съвсем наскоро ютубърът MrBeast твърдеше, че са му предложили 1 милиард долара, за да откупят канала му. 24-годишният Джими Доналдсън има цели 160 милиона абонати.

Ютубър е и една от най-търсените професии сред младите.

YouTuber е онлайн личност и/или инфлуенсър, който създава видеоклипове в платформата за споделяне на видео, като обикновено публикува в личния си канал. Терминът е използван за първи път в английския език през 2006 г.

Ютубърите могат да печелят приходи от Google AdSense. Освен това те могат да допълват доходите си чрез партньорски връзки, мърчандайзинг и членство на трети страни, използвайки платформи като Patreon.

Източник: LADbible

Видео: YouTube/Implausive CLIPS

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.