Сигнализирай!

Георги Семерджиев поиска освобождаване (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.10.2022 г.
28
0

Георги Семерджиев поиска освобождаване. Искането му е за изменение на мярката от неотклонение в по-лека.

Той бе задържан ден, след като помете и уби с колата си две млади жени на бул. "Черни връх" в София. Видеокадри от вечерта на 5 юли разкриха зловещия удар на управляваната от него кола последователно в такси и в спирката на метростанция на кръстовището с бул. "Арсеналски", където са стояли двете момичета.

Семерджиев избяга от местопрестъплението и се укри, но бе издирен и задържан от отряд на "Кобра". Впоследствие стана ясно, че той се е ползвал от закрилата на служители на МВР и лично на полицайката Симона Радева, помогнала му да се укрие след катастрофата.

Вижте коя е служителката на МВР, помогнала на Семерджиев да се укрие

По случая започна вътрешна проверка в МВР. Според резултатите до момента трима шефове на районни управления и началник от „Пътна полиция" не са упражнили достатъчно контрол, за да спрат „разпъването на чадър” над Семерджиев.

Семерджиев има над 50 наказателни постановления, като управляваното превозно средство е било с фалшиви номера. В колата са намерени сигнална синя лампа и полицейска стоп палка.

Семерджиев е без книжка от 2009 година, снощи е карал с фалшив швейцарски документ

Срещу Семерджиев са повдигнати пет обвинения, сред които за държане на наркотици и за шофиране без книжка. Делото ще се гледа от състав на Софийския градски съд.

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.