Сигнализирай!

Неизвестни отглеждат четири кучета в изоставен автомобил (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2022 г.
25
0

Повече от 5 месеца четири кучета растат в изоставен автомобил на варненската улица "Владимир Смоленски". Колата е без номера, а стопанинът на животните е неизвестен. Това сигнализираха живеещите в района. Те споделиха, че не смеят да излизат, когато кучетата са пуснати, защото са агресивни, дори са ухапали жена.

Самият изоставен автомобил се намира на метри от цели две варненски училища. Животните стоят затворени през по-голямата част на денонощието, а един от прозорците е леко открехнат, за да влиза въздух при тях.

Упорито куче отказва да излезе от басейнa (видео)

Местните твърдят, че стопаните са извън страната, а през деня ги разхожда човек, който не живее в квартала. Това обясни Иванина, която също се страхува от животните.

"Сестрата на мъжа се грижи за тях. Но жената не е свикнала с животните, изтърва ги. Едното по-голямото куче е по-злобно и се спуска да напада".

Кучетата плачат от радост, когато се съберат със стопаните си, според ново проучване

Съседите са подавали множество сигнали.

И до Община Варна, и до полицията, дори и до организации за защита на животните. Резултат обаче няма. След като уведомили за проблема общинската администрация, оттам са заявили, че инспектори от Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" не са установили собственика на колата, тъй като е без регистрационни табели.

Сигнализирани са и Областната дирекция по безопасност на храните за нехуманно отношение към животните и "Общински паркинги и синя зона".

От дирекцията по безопасност на храните са извикали стопанина да се яви при тях, но той не е благоволил. Ако твърденията на съседите са верни, че е в чужбина, скоро би трябвало животните да бъдат иззети и настанени в приют. Не е посочено колко време ще чакат, преди да преместят кучетата.

17-годишно момиче спаси куче при наводнение в САЩ (видео)

Главният инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" Данаил Николов заяви, че кучетата изглеждат в добро състояние.

"Видимо са в добро общо състояние. Явно са обгрижвани животните. Автомобилът е без регистрационни номера. Сравнително голям, просторен е, но все пак кучетата не е редно да са вътре".

Източник и видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.