Сигнализирай!

Започна извънредно спиране на тока в района на Киев

Gospodari.com
Gospodari.com
02.11.2022 г.
28
0

Започна извънредно спиране на тока в района на Киев.

Властите в Киевска област са предприели извънредно спиране на мощностите за производство на електроенергия заради скок в потреблението.

Според съобщението на украинската Национална електрическа компания извънредното изключване на електричеството е необходимо, "за да се избегнат масови аварии на енергийната инфраструктура".

https://twitter.com/IuliiaMendel/status/1587524269134815232

Електропреносната мрежа в Киев и региона бе сериозно повредена от руските удари с ракети и дронове, припомня Dir.bg.

"В Киевска област значително нарасна потреблението на електрическа енергия. За да се избегнат масови аварии на енергооборудването, НЕК "Укренерго" разпореди извънредни изключвания. Започваме да ги изпълняваме от този момент", се посочва в съобщението на ръководството на киевската регионална електроенергийна система, цитирано от украинската агенция УНИАН.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко обясни, че властите в Киев подготвят повече от 1000 пункта, където жителите ще могат да се стоплят, ако градската отоплителна система бъде повредена от продължаващите руски атаки.

Снимка: скрийншот Telegram/Политика Страны

Украинската столица потъна в мрак (видео)

Още през октомври заради масирани руски ракетни удари по украинската електроенергийна инфраструктура започна ограничение на подаването на електричеството. Гражданите бяха призовани да намалят потреблението на ток. Според енергийното министерство на Украйна е пострадала над една трета от критичната инфраструктура.

Ограничение на потреблението на електричество беше въведено и в Сумска, Полтавска и Харковска области, а в много райони на столицата Киев влезе в сила режим на тока по график.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.